назад

З правил бувають виключення: надання правової допомоги за місцем проживання

 2

До Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги зателефонував пенсіонер, інвалід І групи, з проханням надати безоплатну вторинну правову допомогу для представництва його інтересів у судових органах. Чоловік повідомив, що через свою інвалідність він не може особисто прибути до центру, а довірена особа на теперішній час відстуня. З’ясувавши його домашню адресу, директор Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Алла Негрей скерувала начальника відділу попередньої робити з клієнтами Ірину Маланчук до пенсіонера для надання йому відповідної консультації.

Ірина Маланчук, прибувши за вказаною адресою, з’ясувала, що рішенням Дубровицьгого районного суду Рівненської області йому було відмовлено у задоволені заяви про перегляд рішення у зв’язку з нововиявленими обставинами. Як виявилось, пенсіонер звернувся до Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги з метою отримання інформації щодо переліку документів, які необхідно подати до центру, аби отримати необхідну правову допомогу. Начальник відділу попередньої робити з клієнтами роз’яснила заявнику вимоги чинного законодавства з вказаних питань та проінформувала його про порядок надання БВПД місцевими центрами.

На закінчення розмови пенсіонер подякував за приділену йому увагу та висловив свої сподівання стосовно вирішення «його складної життєвої ситуації».