назад

Забезпечення дотримання прав людини під час надання БВПД у Луганській та Харківській областях

sait11 червня 2016 року, в рамках виконання доручення першого заступника Міністра юстиції України від 13.05.2016 № 1.1-10/05-16 з метою реалізації завдань, передбачених Рекомендаціями парламентських слухань на тему «Стан дотримання прав ВПО та громадян України» Регіональним центром з надання БВПД у Луганській та Харківській областях проведено робочу зустріч щодо дотримання прав людини.

{module 2016-06-01}1 червня 2016 року, в рамках виконання доручення першого заступника Міністра юстиції України від 13.05.2016 № 1.1-10/05-16 з метою реалізації завдань, передбачених Рекомендаціями парламентських слухань на тему «Стан дотримання прав ВПО та громадян України» Регіональним центром з надання БВПД у Луганській та Харківській областях проведено робочу зустріч щодо дотримання прав людини.

В заходу взяли участь в.о. директора Регіонального центру Ольга Родіонова, заступник директора Регіонального центру Вікторія Гайворонська, офіцери по правам людини моніторингової місії ООН з прав людини в Україні офісу Верховного комісара ООН з прав людини Денис Кобзін та Альона Луньова.

                В ході заходу обговорено основні напрямки співпраці:

  • проведення спільних зустрічей з адвокатами, які надають БВПД в Луганській області – м. Сєвєродонецьк та Харківській області – м. Харків;
  • забезпечення дотримання прав людини під час надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Представниками моніторингової місії ООН запропоновано провести презентацію звіту з дотримання прав людини в кримінальному процесі серед адвокатів Луганської та Харківської областей.

Регіональний центр з надання БВПД у Харківській області та Регіональний центр з надання БВПД у Луганській області раніше успішно співпрацювали з представниками моніторингової місії ООН з прав людини.

В.о. директора Регіонального центру Ольга Родіонова, користуючись нагодою, подякувала представникам моніторингової місії ООН за плідну співпрацю та забезпечення дотримання прав громадян на території Харківської та Луганської областей, наголосивши: «Ми високо цінуємо співпрацю з моніторинговою місією ООН, що збільшує можливості забезпечення дотримання прав людини».

За результатами зустрічі досягнуто домовленості щодо подальшої взаємодії.