назад

Загальні збори трудового колективу

У зв’язку з реорганізацією Сумського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Регіональний центр з надання безоплатної правової допомоги у Сумській області, отримання нового штатного розпису, прийняття нових молодих спеціалістів виникла необхідність у створенні нового колективного договору. Тому 21 травня 2015 року Олена Демченко, директор регіонального центру, провела узагальнені збори

присвячені прийняттю колективного договору за участі усіх членів трудового колективу Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Сумській області: Світлани Літвіненко, заступника директора, Євгенії Ведрушкіної, головного бухгалтера, Оксани Коваленко, начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації, Валентини Волобуєвої, заступника начальника відділу забезпечення якості правової допомоги, Юлії Рак, заступника начальника відділу контрактно – договірної роботи, фінансів та бухгалтерського обліку, головних спеціалістів: Юлії Омельченко, Ірини Мазуренко та головних спеціалістів відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги (чергових): В’ячеслава Ісайкіна, Володимира Коротущенка, Володимира Жалковського, Олексія Бабака та Сергія Шматка.

Згідно ст.ст. 10—14 Закону “Про колективні договори і угоди” процес розробки і прийняття колективного договору у регіональному центрі проходить 3 стадії:

1)    організація розробки і підготовка проекту колективного договору;

Заступник директора відкоригувала старий колективний договір згідно нових наказів та положень Координаційного центру про регіональні центри.

2)    обговорення проекту договору в структурних підрозділах та на загальних зборах трудового колективу;

обговорення колективного договору відбулося на загальних зборах за участі усіх співробітників регіонального центру.

3)    прийняття рішення по колективному договору, його під­писання та повідомна реєстрація в органах влади.

          Утвердження колективного договору після закінчення загальних зборів.

Загальні збори розпочато з вступного слова Олени Демченко. Був розглянутий новий штатний розпис, положення Координаційного центру про структурні підрозділи, необхідність написання нового колективного договору.

Продовжила збори Світлана Літвіненко, яка відзвітувала про чітке виконання старого колективного договору: дотримання вимог щодо виплати пільг та доплат співробітникам, своєчасне отримання відпусток, як основних так і додаткових, проведення первинних інструктажів з техніки безпеки для нових прийнятих спеціалістів, кожні зміни внесені до колективного договору обговорювалися на загальних зборах трудового колективу. Усі умови колективного договору були виконані у повному обсязі.

Головою загальних зборів було обрано В’ячеслава Ісайкіна. Секретар загальних зборів – Оксана Коваленко. Адміністрація та уповноважений представник трудового колективу – Олена Демченко та Володимир Жалковський.

Написання колективного договору базувалося на наступних законодавчих актах:

– Закону України «Про колективні договори та угоди»;

– Кодексу законів про працю України;

– Закону України «Про оплату праці»;

– Закону України «Про охорону праці»;

– Закону України «Про відпустки»;

– Закону України «Про зайнятість населення»;

– інших нормативних актів України для регулювання трудових, соціально-економічних відносин та узгодження інтересів між трудовим колективом та адміністрацією регіонального центру.

Колективний договір укладено на 2015 – 2019 рр..