назад

Про боротьбу за порушені права людини, вірність своїм переконанням, стандарти демократичного кримінального процесу, та про те як НЕ повинно бути у правовій державі переглядали, обговорювали та аналізували студенти Кременеччини під час сеансу «Правового кінозалу».

Окрім порушення правових стандартів фільм передає мужність, стійкість та героїчний супротив тоталітарному режиму на життєвому прикладі відомого українського режисера Олега Сенцова.

Захід відбувся в бібліотеці Кременецької гуманітарно – педагогічної академії, а глядачами були студенти 2 та 3 курсів, активно долучились до проведення кінопоказу молодіжна ГО «Молодь Кременеччини» та її керівник Сергій Колісецький.

Конвенція про захист прав людини і її основоположних свобод, прийнята відповідно до Загальної декларації прав людини, спрямована на забезпечення захисту прав і свобод кожного громадянина, зокрема ї його законних інтересів. Це один із основних принципів, на якому грунтується Конвенція і якого повинні дотримуватися держави, що її ратифікували.

 

Міжнародні стандарти правосуддя, дотримання базових прав людини, захист основоположних свобод – порушення цього яскраво продемонстровано у фільмі. Про те як НЕ повинно бути і для чого існують міжнародні правила ми і говорили зі студентами

– говорить директор Кременецького місцевого центру Валентина Вербицька.

Всі присутні учасники заходу були проінформовані про своє право на безоплатну правову допомогу та отримали відповідні інформаційні матеріали.