назад

Захист прав споживачів: захід для житомирських студентів

У Житомирському торговельно-економічному коледж пройшла практична конференція «Захист прав споживачів – пріоритет держави». Захід відбувся напередодні Всесвітнього дня захисту прав споживачів, який відзначається 15 березня.

Студенти коледжу підготували доповіді у яких підіймали питання захисту прав споживачів в Україні, закордоном, розвиток реклами та інші теми.

Фахівці системи безоплатної правової допомоги Житомирщини Андрій Мілютін та Дар’я Гончарова долучились до заходу. Ми не лише теоретично ознайомили студентів з тонкощами захисту прав споживачів, а й розібрали практичні кейси з якими до нас звертались клієнти. Адже права споживачів порушуються не лише при придбанні товарів у магазині чи в інтернеті. Чимало порушень трапляється і при наданні комунальних послуг. Андрій Мілютін розповів про позитивну практику клієнта Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Завдяки якісному захисту адвокатки системи безоплатної правової допомоги Марії Денисенко житомирянин домігся безкоштовного встановлення газового лічильника в квартирі.

Студенти були активні та задавали чимало питань на які отримали фахові відповіді.