назад

Захист та відповідальність: правопросвітницька лекція для житомирських школярів

Інколи, навіть безневинні забави можуть завершитись адміністративним правопорушенням. З якого віку настає адміністративна відповідальність? Як діяти, коли затримала поліція? За які злочини може наступити кримінальна відповідальність з 14 років? Про це говорили з учнями 11-х класів Житомирської міської гімназії № 23 ім. М. Очерета.

Варто пам’ятати, що до неповнолітніх, визнаних винними у вчиненні злочину, судом можуть бути застосовані такі основні види покарань: штраф, громадські роботи, виправні роботи, арешт або позбавлення волі.

  • Як діяти, якщо вас затримала поліція? Перш за все ви маєте право зателефонувати батькам і повідомити про те, що сталося. Особам, до яких застосовано адміністративне затримання чи адміністративний арешт, які затримані за підозрою у вчиненні злочину, до яких як запобіжний захід обрано тримання під вартою, обвинувачені та засуджені мають беззаперечне право на адвоката, – пояснила Наталія Радушинська.

Під час навчання застосовуємо також інтерактивні прийоми. Демонструємо мультфільми, розбираємо практичні задачі, проводимо віртуальні екскурсії в’язницями.