назад

Захистимо Ваші права спільними зусиллями

З ініціативи регіонального представництва Консультативної Місії Європейського Союзу (КМЄС) (European Union Advisory Mission (EUAM) триває робота з організації підготовки спільного проєкту – розробки інформаційного буклету з метою поширення серед населення Львівщини інформації про повноваження органів державної влади, до яких часто звертаються мешканці не за адресою, оскільки мають хибне розуміння їх компетенції, особливо в період зміни законодавства.

Чергова зустріч, у зв’язку із карантинними заходами,  відбулась дистанційно, шляхом проведення скайпконференції між учасниками робочої групи.

Представники КМЄС: старший радник з питань прокуратури Гелена Люндґрен та радник/тренер з питань верховенства права Маркус Ролофс відмітили непоганий рівень інформування мешканців Львівщини про можливість отримання безоплатної правової допомоги, основні реформи уряду та питання, пов’язані з карантином, звернули увагу на те, що не завжди має місце розуміння громадянами повноважень окремих органів влади і це призводить до негативних наслідків як для самих заявників, в частині термінів розгляду, так і для працівників цих органів, які змушені перескеровувати звернення до компетентних органів.

Так виникла ідея зробити крок для покращення ситуації і розпочати з розробки інформаційного буклету, який би допоміг простій людині розібратись в питанні пошуку повноважного органу, який може вирішити його правову проблему.

Учасники обговорили концепцію інформаційного буклету і домовились підготувати необхідну й доступну інформацію про повноваження державних органів.

Цільова категорія – люди старшого віку з обмеженими можливостями використання комунікативних інформаційних засобів.

Участь у підготовці інформаційного буклету взяли представники тих структур, про яких йтиме мова у буклеті:

  • Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області;
  • Прокуратури Львівської області;
  • Управління СБ України у Львівській області;
  • Львівського територіального управління НАБ України;
  • Територіального управління Державного бюро розслідування у м. Львові;
  • Головного управління Національної  поліції у Львівській області;
  • Регіонального представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини у Львівській області.

Не зважаючи на період карантину, учасники робочої групи висловились за продовження спільної роботи і сподівання, що загальними зусиллями мешканці Львівщини з допомогою буклету зможуть якнайкраще вирішити свої правові проблеми.

Нагадаємо, на час карантинних заходів правова допомога надається виключно дистанційно:

Тел/факс: (032)236-74-95.

Електронна адреса: office.lviv@legalaid.lviv.ua

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).