назад

Закону України «Про пробацію» виповнилось п’ять років

З нагоди п’ятої річниці прийняття Закону України «Про пробацію» у Чернігові відбулись урочисті заходи, до участі в яких була запрошена директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Ірина Протченко.

Пробація представляє собою систему виконання покарань без позбавлення волі, орієнтовану не лише на контроль та нагляд за засудженими, а також надання консультаційної допомоги у напрямі зміни умов життєдіяльності правопорушника.

Нагадаємо, 5 лютого 2015 року Верховною Радою України було прийнято Закон «Про пробацію». В 2017 році був фактичний запуск пробації, підрозділи були укомплектовані персоналом. У квітні 2018 року розпочато функціонування Державної установи «Центр пробації».

 

«Хочу сказати декілька слів про систему пробації, як про надійного партнера системи БПД, як в Чернігівській області так і по всій Україні. Хоч інколи життя нас розводить по різним барикадам, ціль в нас одна – дати особі другий шанс. БПД дає шанс довести свою невинуватість – пробація дає шанс виправити свою помилку. По всій області працівники наших установ пліч опліч проводять роботу, метою якої  є повернення  людини, що оступилась, до соціуму.»,- заначила Ірина Протченко.

Начальник філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області Євгеній Скалюн відзначив подякою колектив Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

«Дуже вдячні нашим партнерам з системи безоплатної правової допомоги, які спільно з нашими працівниками проводять прийоми правопорушників. Це дуже практично, коли прийшовши до органу пробації особа може отримати і юридичну консультацію.»,- зазначив Євгеній Скалюк.