назад

Замість лекцій – правові вікторини, ігри та подарунки

Представники Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з партнерами організували пізнавальний відпочинок для вихованців закладу оздоровлення та відпочинку «Еко Ленд».

На початку зустрічі фахівчиня центру Ганна Петрик ознайомила дітей з поняттям булінгу та його видами, пояснила, куди вони можуть звернутися, якщо стали жертвами цькування або свідками такої ситуації.

Відтак школярі поділилися на дві команди – «Вікторія» та «Живчики». Юристка запропонувала дітям по черзі назвати своє ім’я, улюблену соціальну мережу і зазначити, для чого вони її найчастіше використовують. За допомогою вправи «Плюси та мінуси Інтернету» визначили, яким є позитивний і негативний вплив мережі.

«Факт чи міф» – ще одна цікава гра, під час якої діти ознайомлювалися з різними твердженнями та визначали командою правильну відповідь. Далі аналізували реальні історії дітей (за їхніми зверненнями на Національну дитячу «гарячу лінію») та надавали їм правову характеристику. А в конкурсі «Правовий бліц» за кожну правильну відповідь отримували бали.

До заходу долучилася також фахівчиня з профорієнтації Кам’янець-Подільського міського центру зайнятості Леся Нечитайло, яка в пізнавально-розважальній формі допомагала учням розширити свої уявлення про світ професій.

На завершення зустрічі школярі отримали тематичні буклети «Твої права – твій надійний захист», а також «паспорти прав дитини» із контактними даними найближчого місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.