назад

Засідання круглого столу на Жашківщині

24 лютого з метою проведення соціально-роз`яснювальної роботи, в. о. начальника відділу «Жашківське бюро правової допомоги» Уманського місцевого центру з надання БВПД Аллою Лавренюк прийнято участь у засіданні круглого столу працівників Жашківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Служби у справах дітей Жашківської РДА.

Урядом України 18 грудня 2018 року схвалено Національну стратегію реформування системи юстиції щодо дітей на період до 2023 року метою якої є запровадження ефективних механізмів спрямованих на посилення відповідальності держави та суспільства за їх розвиток, підвищення рівня соціального та правового захисту, зниження злочинності, а також виправлення та соціальну реабілітацію неповнолітніх, які перебувають у конфлікті із законом.

Під час круглого столу обговорено основні положення Стратегії щодо  захисту прав неповнолітніх у кримінальному провадженні на етапах досудового  розслідування, судового провадження, а також призначення покарання, його виконання тощо.

Поряд з цим, розглянуто низку питань пов`язаних зі зниження рівня злочинності, виправлення та соціальної реабілітації, особливо тих осіб, які  перебувають у конфлікті з законом.

Обговорено результати співпраці між установами, здійснено планування подальших спільних освітніх та профілактичних заходів задля підвищення рівня правової обізнаності сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Наприкінці зустрічі фахівець системи БПД розповіла про перелік правових послуг, які можливо отримати в бюро. Серед присутніх поширено інформаційні буклети.