назад

Засідання робочої групи реалізації пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» відбулось у Львівському PRAVOKATORi

Засідання робочої групи реалізації пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» відбулось у Львівському правовому клубі PRAVOKATOR сьогодні, 11 березня. Модератори зустрічі – директор Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області Ігор Микитин та заступниця директора Віра Іськович.

Під час робочої зустрічі сторони обговорили наявні медіаційні кейси, особливості законопроекту “Про медіацію” та можливості залучення всіх зацікавлених служб до популяризації відновного правосуддя.

За словами Ігора Микитина, невдовзі зазначений пілотний проект буде поширений на всі регіони України.

Як повідомила Віра Іськович, Регіональний центр є посередник між клієнтом (неповнолітнім підозрюваним) і адвокатом-медіатором системи БПД.

В той же час вона зазначила, що варто звернути увагу на певні ризики, повязані з інформаційною кампанією: проект з відновного правосуддя, безперечно, допоможе підліткам, що вперше вчили правопорушення невеликої або середньої тяжкості, ресоціалізуватися, однак при цьому важливо наголошувати на наслідках недотримання умов реабілітаційної програми.

У свою чергу прокурор відділу ювенальної юстиції прокуратури Львівської області Віктор Зубрицький підкреслив, що в даний час є великою несподіванкою, що підозрювані не дають згоди на участь у програмі.

Учасниками робочої зустрічі також стали: Тетяна Капись, начальниця відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції Львівської області, Віктор Новачук, начальник сектору ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції у Львівській області, Володимир Бурлачок, представник Служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації, Юрій Павлицький, заступник начальника філії Центру пробації у Львівській області.

Довідково: «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» впроваджується Міністерством юстиції України, Генеральною прокуратурою України на базі системи надання безоплатної правової допомоги. Сьогодні проект реалізується на базі шести пілотних регіонів – Донецькій, Одеській, Львівській, Луганській, Миколаївській та Харківській областях.