назад

Затверджено Програму безоплатної правової допомоги населенню Павлівської сільської ради на 2021-2023 роки

З метою підвищення правової спроможності об’єднаних територіальних громад, створення належних умов для підвищення загального рівня правової культури, розуміючи важливий принцип інформування громадян про їх права та можливості їх реалізації, Володимир-Волинським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги проводиться системна та цілеспрямована робота щодо прийняття Програм безоплатної правової допомоги населенню громад.

Цей рік не став винятком, тому розуміючи необхідність співпраці з ОМС, Володимир-Волинським місцевим центром 4 березня 2021 року винесено на розгляд сесії Павлівської об’єднаної територіальної громади проєкт Програми безоплатної правової допомоги населенню Павлівської сільської ради на 2021-2023 роки.

Виступаючи перед депутатським корпусом та присутніми, фахівець місцевого центру Степан Слащук детально обґрунтував проєкт відповідної Програми, акцентувавши увагу на комплексі заходів, спрямованих насамперед на забезпечення мешканців якісною безоплатною правовою допомогою, можливості отримання ОМС юридичного супроводу правових процесів в громаді, організації виїзних прийомів громадян та надання адресної правової допомоги, проведення круглих столів, тренінгів, семінарів для ОМС.

Враховуючи висновки постійних депутатських комісій, депутати одностайним голосуванням підтримали проєкт та затвердили подану Програму.

Прийняття Програми, перш за все, забезпечить розвиток правової освіти населення Павлівської громади, спростить та розширить доступ до БПД для соціально вразливих верств населення, активізує залучення місцевої громади до процесу вирішення правових проблем її мешканців. Також Програма дасть змогу оперативно та дієво вирішувати спільні для окремих груп людей або ж усієї громади правові проблеми.

Варто зауважити, що це уже третя Програма безоплатної правової допомоги, яка діє на теренах громади. Такий підхід дає змогу не лише ефективно розв’язувати правові проблеми людей, а й забезпечує прозоре та цільове використання коштів громад на їх благо.