назад

Завершення робочої поїздки директора Запорізького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та адвокатів-тренерів системи безоплатної правової допомоги у США

{module Foto_ZP_Dyr_v_USA_Last}

Завершилася робоча поїздка директора Запорізького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та адвокатів-тренерів системи безоплатної правової допомоги у США. 

Нагадаємо, що відрядження української делегації до США розпочалося з 1 жовтня 2014 року, в рамках програми обміну досвідом на тему “Верховенство права” за підтримки проекту “Відкритий світ”,  який фінансувався урядом США. Учасниками делегаці є директор Запорізького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Дємєнєва,  адвокати-тренери Євген Грішин (Житомирська область), Ірина Вань (Івано-Франківська область), Наталія Дорошенко (м. Київ). Програма проходила у Сполучених Штатах Америки в рамках програми міжнародних відвідувачів з 1 по 10 жовтня 2014 року та організована лідерським центром “Відкритий світ” Бібліотеки Конгресу США.

Метою програми є сприяння взаєморозуміння шляхом спілкування на особистому та професійному рівнях фахівців із різних сфер, у тому числі й безоплатної правової допомоги. Під час візиту учасники безпосередньо ознайомилися з досвідом США в галузях їх професійного інтересу. 

Під час поїздки українські експерти відвідали низку правових інституцій та організацій у м. Бейкерсфілд, штат Каліфорнія, США. Зокрема, з  6 жовтня 2014 року була проведена зустріч в офісі юридичнох фірми Кляйн, Дентейл та Голднер, на якій було обговорено правову систему США, відмінності між системами цивільного та кримінального права США. Також у цей день відбулася зустріч в організації Грейтер Бейкерсфілд Лігал Асістанс, яка налає БПД особам з низьким рівнем доходів, що проживають у штаті Каліфорнія, де була представлена презентація про те, яким чином вони надають безоплатну правову допомогу бідним та нужденним мешканцям округу Керн.

7 жовтня учасники прибули з візитом до Наглядової ради округу Керн та мали можливість спостерігати за роботою органу місцевого самоврядування,  поспілкуватися  з лідерами громади, і крім того, отримали привітання в громаді та резолюцію щодо цього.  Надалі учасники зустрілися з директором Центру з надання послуг знедоленим неповнолітнім особам, допомога  яким  надається  завдяки співпраці між органами влади, юридичної громади. Дії  цих  органів спрямовані  на  забезпечення  роботи даної установи та надання послуг молодим людям, над якими встановлене опікунство.

8 жовтня учасники відвідали криміналістичну лабораторію офісу окружного прокурора округу Керн, та мали зустріч з заступником окружного прокурора, під час зустрічі обговорення ролі криміналістів, доказів та прокурорів у відправленні правосуддя.

{module Foto_ZP_Dyr_v_USA_Last1}


Після цього, відбулася зустріч з головою Наглядацької Ради округу Керн Летицією Перез, яка була адвокатом БПД даного округу.

{module Foto_ZP_Dyr_v_USA_Last2}

 

Цього ж дня відбулася зустріч з суддею Скіпом Стелі, який вів попереднє засідання у кримінальній справі, та пояснив цілі засідання та процесуальні правила. Учасники мали змогу спостерігати за роботою суді Стелі, та обговорити після засідання його результат.

Далі відбулося відвідання окружного суду та спостереження за процесом, учасники мали змогу особисто спостерігати як відбувається судовий процес в США.

 

{module Foto_ZP_Dyr_v_USA_Last3}

 

09 жовтня 2014 р. відбулася остання зустріч учасників із працівниками офісу конгресмена Кевіна Маккарті для обговорення питань закону та правосуддя в Америці.