назад

Завершення Всеукраїнського тижня права

1На виконання Національної програми правової освіти населення» та Програми правової освіти населення Запорізької області на 2012 – 2016 роки, на завершення  Всеукраїнського тижня права 13 грудня 2014 року відбулось урочисте нагородження учасників Конкурсу творів для дітей на правову тематику «Разом мандруємо в legalаnd – казкову країну права».

 

Захід організовано Координаційною радою молодих юристів при Головному управлінні юстиції у Запорізькій області.

Учасниками конкурсу стали діти, їхні батьки, науково-педагогічні та педагогічні працівники, інші особи, які виявили бажання створити твір.

Фіналістів конкурсу привітав представник Департаменту освіти та науки Запорізької облдержадміністрації, який відзначив важливість правової освіти саме серед дітей та молоді.

Учасники Конкурсу отримали Подяки від Головного управління юстиції у Запорізькій області. Представник Головного управління юстиції розповіла учасникам про систему органів юстиції та основні функції, які покладені державою на відповідні установи.

Адвокат Запорізького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Кадуліна Інга Сергіївна наголосила про те, що діяльність центру спрямована на реалізацію державою прав громадянина на безоплатну правову допомогу у певних випадках, надала відповіді на практичні запитання щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному, адміністративному процесі, про перспективи надання такої допомоги у цивільному процесі.

2Представники Державної пенітенціарної служби України в Запорізькій області довели учням про те, що за скоєння злочину наступає кримінальна відповідальність та продемонстрували історію підлітка, який перебував у конфлікті із законом.

У своїх виступах Запорізька обласна молодіжна організація «Молодіжна правова академія» та Запорізька громадська організація «Центр розвитку кар’єри «Професіонали» звернули увагу на необхідності правових знань у житті молодої людини та продемонстрували свою діяльність у певному напрямку.

Яскравого колориту заходу додали виступи дошкільного навчального закладу «Центр розвитку дитини «Надія», Народного театру сучасної хореографії «Фенікс», естрадні виступи учнів Запорізького Січового колегіуму, ЗОШ №38 та Запорізького професійного металургійного ліцею.

Захід став справжнім святом «права» більш як для 300 осіб мешканців Запорізької області та важливою подією у житті юних громадян України.

3