назад

Завершуємо вересень правоосвітніми уроками для молоді

У Києві фахівці центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги присвятили вересень правопросвітництву серед молоді. Упродовж вересня пройшли тематичні правові уроки для учасників освітнього процесу. Завершували останній тиждень першого місяця нового навчального року бесідами про права людини та дитини крізь призму виховання в учнів та студентів навчальних закладів Києва поваги до людської гідності та нетерпимості до насильства.

Так, головний спеціаліст забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві Олена Добровольська провела інтерактивний урок «Стоп булінг» для учнів 7 та 8 класів Спеціалізованої школи № 181 імені Івана Кудрі з поглибленим вивченням іноземних мов.

Директор та заступник директора Правобережного київського місцевого центру з надання БВПД Сергій Бреус і Олена Маньківськау рамках Школи активних громадян відвідали учнів 9 класів Спеціалізованої школи № 43 з поглибленим вивченням предметів суспільно-гуманітарного циклу “Грааль” та учнів 8 класів Спеціалізованої школи № 64, де ознайомили дітей та вчителів з їх правами та обов’язками, роз’яснили компетенцію правоохоронних органів та правозахисних організацій.

Студенти Київського професійного ліцею транспорту були активними учасниками лекції та дискусії, присвяченій Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, яку провів для них начальник Лівобережного київського бюро правової допомоги Павло Попович.

Також тематичний захід пройшов у Гімназії № 315 з поглибленим вивченням іноземних мов. Учнів 6 та 7 класів інформували щодо протидії насильству у сім’ї та серед однолітків, повідомили про небезпечні наслідки кібербулінгу та провели тематичні ігри фахівці Лівобережного київського місцевого центру з надання БВПД Вікторія Резніченко та Наталія Рибінок.