назад

Завершилось обговорення стандартів якості надання правової допомоги адвокатами Львівщини


Фото 2    22 липня 2014 року в м. Львові відбувся останній «кущовий» семінар з питань запровадження Стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджених наказом Міністерства юстиції від 25.02.2014 № 386/5, який набирав чинності 1 липня поточного року, а також моніторингу дотримання адвокатами цих Стандартів, для  адвокатів Львівської області,  що за контрактом з Львівським обласним центром надають безоплатну вторинну правову допомогу згідно Кримінального процесуального кодексу.

  Всього ЛОЦ з НБВПД було організовано та проведено чотири таких акції. «Кущові» семінари проводилися у рамках проекту «Розвиток інституційної спроможності управління якістю надання безоплатної правової допомоги», що реалізується Українською фундацією правової допомоги за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги та Львівським центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Участь у них  взяли  77  адвокатів, із 82, що уклали контракт з центром. Семінари проходили 25 червня та 9 липня в Львівській обласній раді, 15 липня в  Стрийському коледжі Львівського Національного аграрного університету, 22 липня в Медіа-Центрі Львівської області з використанням мультимедійного обладнання та екрану для демонстрації презентацій.  Презентації були скопійовані на флеш-карти адвокатів чи надіслані їм електронною поштою ( за бажанням).На двох останніх семінарах були роздані надруковані матеріали Стандартів та форм моніторингу, що були отримані з Києва.
   При обговоренні цієї важливої теми адвокатами та
згідно опрацьованих анкет зворотнього зв′язку, самі Стандарти і питання їх впровадження були сприйняті  позитивно. Семінари проходили жваво, обговорювалася  доцільність даного нововведення, відбувався постійний обмін думками та зауваженнями. Учасники ближче познайомилися один з одним, встановили робочі зв’язки, висловлювали побажання про проведення зустрічей за круглим столом невеликими групами.  Також, обговорювали  форми співпраці з Центром, «виробничі»  проблеми  при здійсненні захисту осіб, проблеми застосування КПК України,  КК України та  Стандартів  в діяльності адвоката.

  Підсумовуючи результати по кожному семінару, в неформальній обстановці за кавою, адвокати віддали належне конструктивному та партнерському підходу Центру до їх роботи.