назад
17.03.14

Завершилися каскадні тренінги для адвокатів Чернігівської області, які надають безоплатну вторинну правову допомогу

17.03.1414-15 та 16-17 березня 2014 року відбулися дводенні каскадні тренінги на тему “Дії захисника під час судового провадження” для адвокатів Чернігівської області. Вони стали наступними з понад 50 каскадних тренінгів, які пройдуть протягом березня-квітня 2014 року по всій Україні для адвокатів, залучених у 2014 році до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі. Участь у тренінгах взяв 49 адвокатів з Чернігівської області.

Каскадні тренінги були організовані Координаційним центром та Чернігівським обласним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у співпраці з Ініціативою з верховенства права Американської асоціації юристів (ABA ROLI), яка погодилась підтримати їх проведення також у низці інших регіонів України.

Каскадні тренінги «Дії захисника під час судового провадження» провели адвокати-тренери Володимир Кухта та Микола Росомаха, а також радник з правових питань Американської асоціації юристів, адвокат Ліза Руссо.

У ході тренінгів обговорювались питання ролі захисника на окремих стадіях судового провадження, зокрема, вступної та заключної промов, прямого та перехресного допиту, доказування під час судового провадження. Обговорено методичні рекомендації на теми «Дії захисника під час кримінального провадження в суді 1-ої інстанції» та «Дії захисника з доказування на різних стадіях кримінального провадження (збирання доказів, адвокатське розслідування)».

З програмами тренінгів можна ознайомитись тут і тут.

Основною метою проведення каскадних тренінгів є підвищення кваліфікації адвокатів, залучених до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі. За підсумками каскадних тренінгів учасники, що прослухають повну програму, отримають сертифікати.