назад
16.11.12

Завершився перший орієнтаційний семінар для директорів центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги

krugliy stil16 листопада 2012 року завершив роботу перший орієнтаційний семінар для новопризначених директорів центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, організований Координаційним центром з надання правової допомоги за підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження».

Останній день семінару, який відбувався впродовж 14 – 16 листопада 2012 року, передбачав групову роботу з розроблення пропозицій для удосконалення низки нормативно-правових актів з безоплатної правової допомоги.

Зі вступним словом та роз’ясненнями щодо практичних аспектів організації надання безоплатної вторинної правової допомоги виступили Наталія Вагіна та Віктор Кіккас, директори відповідно Хмельницького та Київського обласних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Для подальшої роботи учасники семінару розділилися на три робочих групи:

– перша робоча група обговорювала Порядок інформування центрів органами дізнання та слідства, а також форму доручення центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (постанова Кабінету Міністрів України від 28.12.11 № 1363).

– друга робоча група обговорювала Порядок та умови укладання, а також примірні форми контрактів (договорів) (постанова Кабінету Міністрів України від 11.01.12 № 8).

– третя робоча група обговорювала Порядок оплати послуг та компенсації витрат адвокатів (постанова Кабінету Міністрів України від 18.04.12 № 305).

Модерували роботу у групах заступники директора Координаційного центру – Олександр Баранов, Мирослав Лаврінок та Віталій Баєв – у першій, другій та третій робочих групах відповідно.

Завершилася робота семінару круглим столом, на якому було представлено, обговорено та доопрацьовано результати роботи у групах.

Модераторами круглого столу виступили Андрій Вишневський, директор Координаційного центру з надання правової допомоги та Інна Рафальська, голова Ради адвокатів міста Києва.

Нагадаємо, що семінар 14-16 листопада 2012 року – лише перший із запланованих навчальних заходів для директорів центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі. 

{module 2012_11_14-16 Круглий стіл директори}