назад
08.06.13

Завершився тренінг для адвокатів – тренерів/модераторів обміну досвідом між адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу

08 червня 2013 року завершився триденний тренінг «Новий Кримінальний процесуальний кодекс України: вивчення і застосування крізь призму європейських стандартів» для  адвокатів – тренерів/модераторів обміну досвідом між адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, організований Радою Європи і Координаційним центром з надання правової допомоги у співпраці з Українською фундацією правової допомоги у рамках Проекту Ради Європи «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», який впроваджується за фінансової підтримки Уряду Данії.

Мета тренінгу – створити мережу адвокатів–тренерів/модераторів для обміну досвідом між адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Для участі у тренінгу шляхом анкетування у якості потенційних тренерів/модераторів для проведення регіональних заходів з підвищення професійної спроможності інших адвокатів було відібрано 56 адвокатів з усіх регіонів України. Зі списком адвокатів можна ознайомитися тут.

Модератором третього дня тренінгу був Мирослав Лаврінок, заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги.

В ході останнього дня тренінгу Лорена Бахмайєр – тренер, експерт Ради Європи, професор, доктор наук юридичного факультету університету Комплутенсе, Іспанія, розповіла про угоду про визнання винуватості та угоду про примирення, Олександра Яновська, адвокат, д.ю.н., професор кафедри правосуддя Київського Національного університету імені Тараса Шевченка та Віталій Касько, національний експерт Ради Європи, адвокат, обговорили мистецтво виступу адвоката у судовому засіданні, Аркадій Бущенко, національний експерт Ради Європи, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини, адвокат, розповів про значення і особливості проведення перехресного допиту.

Завершився тренінг роботою у 6 групах над розвязанням практичних завдань, виробленням рекомендацій та пропозицій, та підбиттям підсумків тренінгу.