назад
01.02.14

Завершився тренінг для адвокатів – тренерів/модераторів обміну досвідом між адвокатами, які надають БВПД

Trening3 лютого 2014 року у Конгрес Готелі Пуща завершився триденний тренінг для адвокатів – тренерів/модераторів обміну досвідом між адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, на тему «Дії захисника під час судового провадження», організований Координаційним центром з надання правової допомоги спільно з Американською асоціацією юристів Ініціатива з верховенства права (ABA ROLI).

1 лютого 2014 року, у ході першого дня тренінгу, адвокатам-тренерам було запропоновано ознайомитись з принципом змагальності кримінального процесу та основними відмінностями між українським та американським кримінальним процесом, принципом допустимості доказів, стандартами доведення. Також адвокати-тренери дізнались про вироблення стратегії захисту, проведення прямого допиту свідків, принципи вдалого перехресного допиту й особливості ефективної вступної та заключної промов.

Тренерами виступили Мері Батлер і Джефрі Коул, радники з правових питань, Департамент юстиції США, та Ліза Руссо, радник з правових питань, Американська асоціація юристів.

2 лютого 2014 року, протягом другого дня, учасники тренінгу працювали в групах з метою проведення прямого та перехресного допитів, а також підготовки заключної промови.

В останній день тренінгу, адвокати-тренери працювали над форматом каскадних тренінгів, проектом типової програми та завданнями для самостійного виконання адвокатами під час проведення каскадних тренінгів.

Тренерами виступили Ліза Руссо, радник з правових питань, Американська асоціація юристів, та Віталій Касько, адвокат.

Від Координаційного центру у заході взяли участь директор Андрій Вишневський та заступники директора Віталій Баєв і Мирослав Лаврінок.

З програмою тренінгу можна ознайомитись тут.