назад

«Жіноча ноша»: захист прав та гендерна рівність

У Житомирі відбувся інформаційно-мистецький захід «Жіноча ноша». Напередодні Міжнародного дня захисту прав жінок відбулось відкриття фотовиставки та публічна дискусія. Участь у заході взяли фахівчині Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська і Дар’я Гончарова.

Фотопроєкт презентувала громадська організація «Паритет». – Цей проєкт розкриває нам через різні образи дівчат та жінок із сумками ті соціальні ролі, які вони виконують в суспільстві, проблеми, з якими живуть вони у суспільстві. Ми прагнемо привернути увагу до гендерних проблем та порушень прав жінок, а також актуалізувати значення 8 березня та контекстів його відзначення, – говорить голова ГО «Паритет» Наталі Тарасенко.

Наталія Радушинська розповіла присутнім, що постраждалі від домашнього та гендерно зумовленого насильства мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. – На жаль у нашому суспільстві ще багато гендерних стереотипів, жінки стикаються з дискримінацією, порушенням своїх прав. Але ми своїм прикладом можемо руйнувати усталені стереотипи, захищати свої права, добиватись того, щоб у нашій країні рівні можливості були не декларацією, а реальністю , – наголосила Наталія Радушинська.

До жвавої дискусії долучилось багато учасниць заходу. Побачити оригінальні світлини можна до 11 березня у Гнатюк Арт-Центрі.