назад

Саме під таким гаслом 24 січня фахівці Коломийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Мар’яна  Федорак та Вікторія Смерек провели круглий стіл з працівниками Державної установи «Коломийська виправна колонія №41».

 

Про права людей, про правовий статус ув’язнених, про контакт із зовнішнім світом, про сприяння соціальній адаптації засуджених говорили учасники заходу. Заступник начальника Державної установа «Коломийська виправна колонія №41» Сергій Чорний розказав, що ретельна регламентація правового статусу засуджених є важливим інструментом їх правового виховання, прищеплювання поваги до закону, правилам співжиття, оскільки дотримання прав, неухильне виконання обов’язків формує у них правильні правові уявлення, виховує звичку виконання вимог закону.

Начальник відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги  Коломийського  місцевого центру з надання БВПД Мар’яна Федорак  проінформувала  присутніх про порядок, мету та завдання надання безоплатної правової допомоги засудженим, а також наголосила щодо необхідності узгодження графіків роботи у 2020 році дистанційних пунктів надання безоплатної правової допомоги на Державної установи «Коломийська виправна колонія №41».

Ув’язнені отримали правові консультації з питань розірвання шлюбу, сплати аліментів на дитину, складання заповіту та отримали інформаційні матеріали.