назад

Зі студентством – про шляхи подолання корупції

Корупція як соціально-правове явище негативно впливає на всі сфери життя суспільства, адже підриває засадничі принципи дотримання правового порядку як показника рівня забезпечення загальновизнаних цінностей. Відтак, 20 грудня 2019 року представницею Луцького міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анастасією Вольською було проведено інформаційний захід із питань протидії корупції у Академії рекреаційних технологій і права м. Луцька.

На початку заходу Анастасія Вольська розповіла студентам про відповідальність, що настає за порушення антикорупційних норм.

Слухачам було наведено наукові статистичні дані про види корупційних дій, які поширені в українських вишах, а також результати опитування студентів про їх прояви. Також було акцентовано увагу на тому, що протидія корупції – моральний обов’язок кожної свідомої людини, яка дбає про власне майбутнє та бажає, щоб її права були пріоритетною суспільною цінністю як декларативно, так і в практичній діяльності службових органів. Студентам, науково-педагогічним працівникам та адміністрації запропоновано спільно організовувати комплексні заходи щодо протидії корупції у їхньому закладі.

Разом із тим, представлено перелік контактних телефонів, адрес поштових скриньок та посилань «гарячих кнопок» на сайтах уповноважених органів, за допомогою яких можна повідомити про виявлені порушення антикорупційного законодавства у вищому навчальному закладі, де вони навчаються, або про будь-які позанавчальні корупційні правопорушення, виявлені ними.

Проведений захід дав можливість оцінити як викладачам, так і студентам ризики залучення до корупційних схем та сформувати своє бачення щодо аспектів, які роблять протидію корупції особисто важливою для кожного.