назад
12.12.19

Зупинимо булінг разом

Ми проти насильства! – саме під таким гаслом протягом всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства»,яка тривала з 25 листопада по 10 грудня, фахівці Золотоніського місцевого центру з надання вторинної правової допомоги провели ряд правопросвітницьких заходів для учнів Домантівського та Антипівського НВК Золотоніського району. Мета заходів – привернути увагу молоді до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, гендерного насильства та насильства в шкільному середовищі.

Прояви насильства порушують права людини, принципи демократичного суспільства.Під час заходів школярів ознайомлено з поняттями домашнього та гендерного насильства, механізмами захисту.
Окремо фахівці системи БПД зупинилися на актуальному для школярів питанні – протидії булінгу, адже булінгце насилля в шкільному середовищі і від нього з кожним роком страждає все більше і більше дітей.

Учні переглянули відеоролики, які роз’яснюють як відрізнити булінг від конфлікту, як реагувати на цькування та образи однолітків. Дізналися яке покарання передбачене законодавством за вчинення булінгу.

Завершилися заходи підбиттям підсумків та напрацюванням стратегій щодо протидії  насильству. Учні отримали тематичні буклети: «Протидія домашньому насильству», «Як протидіяти домашньому насильству?», «Зупинимо булінг разом» та  інформаційні матеріали щодо своїх прав.
Заходами охоплено близько 150 школярів.