назад

Зупинимо домашнє насильство разом: у Житомирі провели навчання для фахівців органів місцевого самоврядування

Насильство в родині досі лишається сімейною справою. Про ці випадки мало хто розповідає навіть близьким, ще рідше звертаються по допомогу до поліцейських, фахівців системи безоплатної правової допомоги, психологів. Варто змінювати ситуацію, інформувати про можливості захисту.

Правопросвітницьку лекцію для спеціалістів служб у справах дітей з питань соціального захисту дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування сільських, селищних міських рад, об’єднаних територіальних громад провела заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська. Захід відбувся у центрі підвищення кваліфікації державних службовців.

– Українське законодавство змінилось і для того аби покарати кривдника, тепер не потрібно чекати, поки домашній тиран поб’є або вб’є постраждалу. Опинитись за ґратами можна не лише за фізичне, а й економічне, психологічне та сексуальне насильство, – розповіла Наталія Радушинська.

Варто пам’ятати, що діти, які є лише свідками домашнього насильства вже визнаються постраждалими та мають право на безоплатну правову допомогу.

Хто має виписувати термінові заборонні приписи та на який термін? Що таке обмежувальний припис? Як отримати допомогу безоплатну правову допомогу постраждалим від домашнього насильства?

На завершення правопросвітницької лекції учасники заходу отримали інформаційні буклети.