назад

Зустріч із дітьми з прийомних сімей

У рамках реалізації проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!», з метою роз’яснювальної роботи щодо запобіганню проявів насильства в сім’ї та підвищення правової свідомості українців, 03 липня 2019 року начальником Шацького бюро правової допомоги було проведено правопросвітницький захід на тему: «Психологічний захист від насильства над дітьми в сім’ї» для прийомних дітей.
Про насильство в сім’ї, про його масштабність і гостроту свідчать результати соціологічних досліджень, міжвідомча статистика та дані громадських організацій тощо. Як правило, найчастіше жертвою насилля стають: діти, які виховуються в умовах жорстокого поводження в сім’ї; діти, що виховуються в умовах бездоглядності, емоційного відкидання з боку батьків; діти, що мають відставання в психофізичному розвитку; діти, які легко піддаються негативному впливу та нездатні реально оцінити небезпеку і протистояти насиллю; діти “вулиці”. Небажання самої жертви говорити на цю тему є найсуттєвішою перешкодою для виявлення факту насильства в сім’ї. Вона добровільно не розповідає або в багатьох випадках приховує факт насильства. Зазвичай діти, котрі зазнали насильства, уникають викриття факту насильства. І першою причиною, як не дивно, є любов до своїх батьків, навіть до тих, що чинять насильство.
Тому присутніх, а це діти з прийомних сімей поінформовано: – як захистити себе від насильства, – що можна зробити, щоб запобігти жорстокому поводженню з дітьми та насильству в сім’ї, – хто повинен зупинити цикл знущань.
Під час заходу серед присутніх були поширені інформаційні матеріали з питань захисту прав громадян, про безоплатну правову допомогу, а також буклети «Як протидіяти домашньому насильству?».

Довідково:
Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19. Тел. (03342) 3-80-11. E-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.lt.ua
Шацьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Шацьк, вул. 50-років Перемоги, 1б. Тел. (03355) 2-06-47, . E-mail: shatske@legalaid.lt.ua
Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103 (безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів).