назад

Зустріч із педагогічним колективом Конотопської школи №7 ім. Григорія Гуляницького

151230 2129 грудня 2015 рокудиректор Конотопського місцевого центру Олександр Муха, начальник відділу взаємодії з суб’єктами первинної правової допомоги Валентина Волік, головний спеціаліст відділу взаємодії Козіна Оксана провели інформаційну зустріч із адміністрацією та педагогічним колективом Конотопської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7.

У ході заходу Олександр Муха наголосив, що основною метою системи безоплатної вторинної правової допомоги є створення для всіх осіб рівних можливостей доступу до правосуддя, розповів  про систему БВПД, організацію роботи місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та особливості  кримінального, адміністративного та цивільного законодавства.

 Начальник відділу взаємодії Валентина Волік зупинилась на питанні діяльності місцевих центрів, які забезпечують з 1 липня 2015 року організацію надання безоплатної правової допомоги найбільш незахищеним верствам населення у цивільному та адміністративному процесах, також познайомила присутніх із можливими напрямами співпраці педагогічних працівників та працівників центру в сфері захисту прав дітей, наголосила на необхідності довести інформацію про роботу центру до батьків учнів.

Валентина Волік ознайомила присутніх із можливостями співпраці  з питань дотримання міжнародних стандартів у сфері прав людини з Національним превентивним механізмом та   громадською приймальнею Української Гельсинської Спілки з Прав Людини  в Сумській області. 

Всі учасники зустрічі отримали інформаційні матеріали про «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?» та брошури УГСПЛ про пільги для учасників бойових дій та правовий режим окупованої території.

Підписаний Меморандум про співпрацю з директором школи Сергієм Пустовойтом дає змогу створити сприятливі умови для спільної діяльності по реалізації права на безоплатну правову допомогу. 

151230 22

151230 23