назад

Зустріч із представниками ОБСЄ

З метою обговорення соціальних та правових потреб жителів Волинської області та обласного центру, зумовлених політичною ситуацією в країні, 20 червня 2019 року, відбувся візит спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні до Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Так, директор Луцького місцевого центру з надання БВПД Ольга Кудрицька під час зустрічі зі спостерігачами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні обговорили найбільш актуальні питання, з якими мешканці регіону звертаються до працівників центру. Мова йшла про те, з якими юридичними проблемами часто-густо зіштовхуються внутрішньо переміщені особи, учасники АТО та члени їх сімей, біженці, діти – сироти, а також перспективи їх вирішення.

Ольга Кудрицька розповіла, що на даний час переважна більшість звернень вказаних категорій громадян стосується соціального забезпечення ВПО (пенсійних виплат), механізму реалізації передбачених законодавством прав та гарантій учасникам АТО, в тому числі, отримання земельних ділянок, спадкових питань тощо.

Окрім цього, директор центру повідомила про те, що з метою правопросвітницької діяльності та інформування вразливих категорій населення щодо можливих способів захисту їхніх законних прав та інтересів, фахівцями центру та бюро регулярно проводяться виїзні прийоми громадян, зустрічі та вуличні інформування населення.

Наприкінці зустрічі учасники домовились про подальшу плідну співпрацю.