назад

Зустріч із старшокласниками в рамках програми «Обласна правова школа для молоді»

104 січня 2015 р. на базі туристичного комплексу «Хортиця» м. Запоріжжя, в рамках програми «Обласна правова школа для молоді», за участю директора Запорізького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олени Дємєнєвої, відбулась зустріч із старшокласниками загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, учнями закладів професійно-технічної освіти та студентами коледжів Запорізької області.

В рамках зазначеного заходу, учасникам були роз’яснені основні положення чинного законодавства України щодо порядку та процедури надання безоплатної вторинної допомоги, надано відповіді на всі питання, пов’язаних із державним захистом прав неповнолітніх в контексті надання безоплатної вторинної правової допомоги.


2 

Даний захід з правоосвітньої та правовиховної тематики, проводиться на виконання Національної програми правової освіти населення та Програми правової освіти населення Запорізької області на 2012 – 2016 роки, з метою підвищення загального рівня правової освіти, формування у громадян поваги до права.

Мета заходу:

формування у молоді позитивного образу права як державного інституту;

– виховання почуття важливості прав людини;

– підвищення рівня обізнаності та набуття практичних молоддю навичок для здійснення ними самостійного захисту власних прав;

– виховання толерантного ставлення один до одного;

– інформування учасників про можливі методи протидії насиллю та дискримінації в суспільстві;

– активне залучення молоді до соціально-вагомої діяльності.

3

4