назад

Зустріч із студентами в рамках Всеукраїнського тижня права

tyzhden pravaЗ нагоди проведення Всеукраїнського тижня права, на виконання  Указу Президента України від 08 грудня 2008 року № 1149 «Про Всеукраїнський тиждень права», та розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2014 року № 815-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2014 році Всеукраїнського тижня права» –  10 грудня 2014 року в рамках програми «Правовий десант», відбулась зустріч між студентами Державного навчального закладу «Запорізький професійний металургійний ліцей» та:

– Головою Координаційної ради молодих юристів при Головному управлінні юстиції у Запорізькій області – Богомоловою Наталією Миколаївною.

– начальником відділу організації надання правової допомоги в кримінальному процесі Запорізького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Бізденежним Сергієм Романовичем.

– адвокатом Запорізького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, членом Координаційної ради молодих юристів при Головному управлінні юстиції у Запорізькій області – Балковим Русланом Леонідовичем.

 Головою Запорізької громадської організації «Центр розвитку кар’єри «Професіонали» – Дядя Кирилом Сергійовичем.

– інспектором Заводського відділу кримінально-виконавчої інспекції Управління державної пенітенціарної служби України в Запорізький області – Ткаченко Яною Михайлівною.

– старшим оперативним уповноваженим Відділу кримінальної міліції у справах дітей при ГУМВС України в Запорізькій області, членом Координаційної ради молодих юристів при Головному управлінні юстиції у Запорізькій області – Юхимчук Оленою Валентинівною.

В рамках програми заходу, студенти були ознайомлені з основними положеннями чинного законодавства України щодо роботи системи безоплатної вторинної правової допомоги в Україні, роботи органів кримінально-виконавчої інспекції та кримінальної міліції у справах дітей, актуальними питаннями з працевлаштування.

У ході заходу Сергій Бізденежний ознайомив слухачів з правовою природою та нормативним врегулюванням інституту безоплатної вторинної правової допомоги в Україні, також ознайомив слухачів з роботою Запорізького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та основними аспектами надання безоплатної вторинної правової допомоги, відповідно до чинного законодавства України.

Руслан Балковий надав відповіді на практичні запитання щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі.