назад

Зустріч з директором координаційного центру

3 жовтня 2014 року відбулася робоча поїздка директора Координаційного центру з надання правової допомоги А.Вишневського до Чернівецької області.

В ході цієї поїздки А. Вишневський провів нараду з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу в Чернівецькій області.

На нараді також були присутні: Директор Чернівецького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги А. Мунтяну; Голова Ради адвокатів Чернівецької області А. Єзерська; Заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги В. Баєв; Заступник директора Американської асоціації юристів «Ініціативи з верховенства права» Д.Філіпенко;Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги Чернівецького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги О. Меленюк; Начальник відділу організації надання правової допомоги у кримінальному процесі І.Довганюк та адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу в Чернівецькій області.

Робоча нарада відбулася об 15.00 год. в приміщенні Чернівецької обласної державної адміністрації, в залі засідань № 418.2a

Захід висвітлювався представниками ЗМІ, в тому числі і  у прямому ефірі. 

Під час наради директором Координаційного центру А. Вишневським було представлено презентацію на тему «Безоплатна правова допомога: свіжі ідеї та нові виклики».

Крім того, між учасниками зустрічі відбулося обговорення актуальнихта проблемних питаньпро стан надання БВПД по Україні та по Чернівецькій області. Зокрема учасники наради обговорили питання відносин між адвокатами БПД та адвокатами, які не надають безоплатну правову допомогу, впровадження стандартів якості надання  безоплатної вторинної  правової допомоги, нову постанову, якою передбачено оплату послуг адвокатів БПД та підвищуючих коефіцієнтів у випадку досягнення адвокатом позитивних для клієнта результатів, які збільшують розмір оплати та інші актуальні  питання.