назад

Зустріч з представниками Міжнародного освітнього центру м. Дортмунд, Чорнобильською історичною майстернею м. Харкова та громадськими організаціями м. Дніпропетровська

IMG 465124-25 вересня 2015 року представники Першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД взяли участь у зустрічах з представниками Міжнародного освітнього центру м. Дортмунд, Чорнобильською історичною майстернею м. Харкова та громадськими організаціями м. Дніпропетровська.

 

Зустріч була організована Дніпропетровською обласною організацією Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», з якою, в рамках підписаного Меморандуму, співпрацюють Дніпропетровські місцеві центри з надання БВПД.

В перший день заходу  під час робочої зустрічі з питань проведення соціального форуму неурядових організацій в м. Дніпропетровську директор Першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД  Ліна Сергієва презентувала роботу місцевих центрів з надання БВПД, розповіла про цілі та засади їх діяльності, а також поділилася результатами роботи Першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД.

Наступного дня Дніпропетровською обласною організацією Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» було проведено семінар з питань правового захисту  прав людини, зокрема осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної допомоги Першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД Вікторія Дубовенко виступила перед учасниками семінару з навчальною презентацією за темою: «Функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні».

 Довідково. З вересня по грудень 2015 року Німецько-українська партнерська мережа (ДУН), Міжнародний освітній центр (МОЦ) в м. Дортмунд і Чорнобильська історична майстерня м. Харкова за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини проводять проект, який спрямований на зміцнення потенціалу самодопомоги чорнобильських об’єднань у східних областях України, а також на посилення їх здатності до діалогу та співпраці з органами державного управління та іншими неурядовими організаціями.

Місія проекту полягає в тому, щоб сприяти уникнення деструктивної конкуренції між різними соціально уразливими групами населення. Ефективним механізмом розвитку самодопомоги є зміцнення взаємодії між соціальними неурядовими організаціями та їх цільовими групами. Досвід чорнобильських ліквідаторів може бути корисним для учасників АТО, які у разі отримання поранення або інвалідності стикаються з проблемами, як документально підтвердити свою участь у реалізації національно важливих завдань, щоб отримати від держави заслуживанную соціальну підтримку та реабілітації.

IMG 4657