назад

Зустрічі з умовно засудженими – важливий напрямок роботи фахівців бюро правової допомоги

IMG 5b940ba34a4df63c9bee820d449aea78 VФахівці Петриківського бюро правової допомоги активно співпрацюють з місцевим сектором Центру пробації. Численні зустрічі з колективом та підопічними центру спрямовані полегшити адаптацію умовно засуджених громадян у соціумі.

Так, на початку березня начальник бюро Лариса Орел обговорила з керівником районного сектору Центру пробації ряд питань, що стосуються підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк. Пізніше, спільно з психологом центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді правник поспілкувалась з неповнолітніми умовно засудженими. Лариса Орел розповіла молоді про їх трудові права. А саме – відповіла на питання щодо тривалості робочого часу, роботи підлітків з вантажами, гарантії надання відпусток, прийняття та звільнення і т.д.

Також для неповнолітніх громадян, які перебувають на обліку у центрі пробації було проведено годину інформування «Запобігання та протидія домашньому насильству». Дітям розповіли про те, як поводитися і куди звертатися якщо у сім’ї трапився випадок домашнього насильства.

А днями підопічні центру дізнавались про те, як укладається договір купівлі продажу нерухомості, як вчинити у випадку втрати документу на право власності та інші питання, пов’язапні з нерухомістю.

Начальник Петриківського бюро правової допомоги Лариса Орел упевнена, що така співпраця між центрами пробації та бюро правової допомоги дуже важлива. Адже надає можливість громадянам отримати безкоштовну консультацію правового характеру чи послухати правоосвітню лекцію. А це є важливою складовою процесу виправлення та пробудження правової свідомості.

Нагадуємо, що всеукраїнська гаряча телефонна лінія, зателефонувавши на яку можна дізнатися адреси центрів та бюро у усіх регіонах України 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).

{gallery}news/2019/03/1{/gallery}