назад

Звіт діяльності Подільського місцевого центру у 2018 році перед Куяльницькою громадою

zv kuy otg pod 322 січня 2019 року директор Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мерзляков взяв участь у апаратній нараді Куяльницької ОТГ, яка проходила під головуванням заступника Куяльницького сільського голови з гуманітарних питань Тетяни Кунаренко.

Директор центру презентував присутнім на нараді старостам, депутатам, представникам структурних підрозділів об’єднаної територіальної громади та органів державної влади звіт щодо діяльності місцевого центру у 2018 році. Навів ключові кількісні показники, зокрема, щодо кількості осіб, які звернулись за правовою допомогою до центру — 3995, з яких 601– жителі м. Подільська та району.

Серед подільчан та мешканців Подільського району 378 отримали правові консультації та роз’яснення, 223 — безоплатну вторинну правову допомогу. В більшості безоплатна вторинна правова допомога надана малозабезпеченим громадянам — 158, особам з інвалідністю — 36, ветеранам війни — 16, внутрішньо переміщеним особам — 4.

Сергій Мерзляков звернув увагу присутніх, що задля розширення доступу жителів Куяльницької ОТГ до безоплатної правової допомоги шляхом виїздів мобільних консультаційних пунктів (виїзних прийомів громадян), а також для проведення правопросвітницької кампанії – семінарів, лекцій, тренінгів як для представників органів місцевого самоврядування, так і для жителів громад, зокрема, дітей вбачається необхідність прийняття цільової Програми надання безоплатної правової допомоги жителям Куяльницької ОТГ, в межах виконання якої будуть передбачені зазначені заходи.

По завершенні звіту-презентації директор центру відповідав на питання депутатів та старостів Куяльницької ОТГ. Питання стосувались документування осіб без громадянства, як діяти громадянам у разі, коли телефонують колектори по чужому боргу, хто має право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги та які документи потрібні для підтвердження такого права.

В рамках реалізації правопросвітницького проекту “Я маю право!” старости, депутати та представники структурних підрозділів Куяльницької ОТГ отримали для розміщення на інформаційних куточках друковану продукцію — плакати та буклети з корисною інформацією з правових питань.

zv kuy otg pod 3

zv kuy otg pod 2

zv kuy otg pod 1

За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звертатися до Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Подільськ, вул. Соборна, 194-а. Телефон: (04862) 3-07-34, (04862) 3-06-56. 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.