назад

Співпраця з партнерами щодо покращення правової обізнаності в сфері культури продовжується

У межах правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» 29 серпня заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук взяв участь у роботі колегії управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Впродовж зустрічі обговорювали про хід підготовки закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 рр., та зазначили, що всі заклади обласного підпорядкування готові до роботи; про проблеми та перспективи музейної справи в області.

Член колегії управління, голова громадської організації «Молода Просвіта Прикарпаття», правозахисниця Євгенія Бардяк підтримала ініціативу збереження бібліотечних установ та клубів у селах об’єднаних територіальних громад Івано-Франківщини. Адже це саме ті місця, де найбільше збирається громада, проводяться правопросвітницькі заходи.

2

На колегії управління культури, національностей та релігій наголосили, що діяльність музейних закладів Прикарпаття спрямована на реалізацію заходів щодо виконання основних напрямків музейної справи, а саме ˗ науково-дослідної діяльності, культурно-освітньої, експозиційної, фондової, видавничої, пам’яткоохоронної роботи, комплектування музейних зібрань. Загалом, в області налічується 26 музеїв юридичних осіб, з них: 1 – національний, 4 – обласні.

В обговоренні заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук розказав про важливість правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», запровадженим спільно Міністерством юстиції України та Координаційним центром з надання правової допомоги, який забезпечить реалізацію конституційних прав громадян знати свої права та обов᾽язки. Він поінформував присутніх про можливість розгортання фотовиставки «Правова допомога поруч» в межах міжнародної конференції «Безоплатна правова допомога як інструмент соціальної справедливості» та проведення Всеукраїнського тижня права, партнером яких виступає українсько-канадський проект «Доступна та якісна правова допомога в Україні». Було досягнуто домовленостей з регіональним керівництвом щодо проходження виставки в приміщенні Івано-Франківського краєзнавчого музею напередодні тижня права в грудні 2019 року.

3